Ta bort vaniljstången då marmeladen är färdig. 1 vaniljstång urskrapad. 1 vaniljstång urskrapad. I förra veckan blev de marmelad av jordgubbar och rabarber,de två smakerna passar verkligen i hop
Hon hade varit på Tomatens hus och där smakat en tomatmarmeladmedvanilj. Dela tomaterna i mindre bitar och lägg i kastrull med citron, urskrapad vaniljstång(fröna+resten av stången) samt farinsockret
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Som tidigare nämnt har jag ju börjat få julkänslor så denna tomatmarmelad smaksatte jag med saffran. Och då känns det ju extra lyxigt med ett par goda, hemkokta marmelader till
Gugges vanilj bullar fyllda och formade med kärlek. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Vispa det rumsvarma smöret med florsockret och vaniljsockret/pulvret
Lägga i en kastrull med socker, rivet citronskal, vatten och ingefäran. Jag funderar på om jag ska tigga några stycken och göra grön tomatmarmelad som jag har hört talas om men aldrig smakat
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. Innan du lägger upp dem till fikat så tar du (med fördel) bort pappret, penslar bullarna med smält smör och doppar dem i strösocker
Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full medvanilj och citronsmak och en krispig smulpajstopping på det, suveränt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.