Tomatmarmelad…
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg röda tomater
  • 11 citron
  • 11 kg syltsocker
  • 11 vaniljstångKoka upp en kastrull med vatten. Skär ett kryss på ovansidan av varje tomat och lägg ner dem i det kokande vatten i en minut. Ta upp och dra av skalet. Skär tomaterna i bitar.
  • 1 Skrubba citronen i hett vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Lägg i en rymlig, rostfri kastrull tillsammans med vaniljstången.
  • 1 Lägg tomathacket och syltsocker i kastrullen och låt koka i 5-10 minuter. Gör ett marmeladprov. Ta grytan från värmen. Skumma väl.
  • 1 Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.