Källarbacken

Källarbacken

Bostongurka

Bostongurka

500 gram färska smågurkor eller Västeråsgurkor. 11 gul lök. 11 röd paprika. 10,5 krm natriumbensoat (valfritt)

Björnbärspaj

En väldigt god och lätt smuldegspaj att göra och smuldegen är såå himla god. Ugn 225C, ca 6 port. Pajdeg
Körsbärsmarmelad

Körsbärsmarmelad

Koka upp körsbär, vatten och citonsaft i en kastrull och sjud under lock ca 10 min, rör om ett par gånger under tiden
Körsbärsmarmelad

Körsbärsmarmelad

Hittade körsbär i frysen ikväll som vi plockade hos familjen P i somras. Kristoffer älskar körsbär så som en lite överraskning har jag nu gjort körsbärsmarmelad som han ska få när han kommer hem från London
Ättiksgurka

Ättiksgurka

Tvätta och skär gurkorna i 3-4 mm tjocka skivor. Varva gurka, dill och senapsfrön i rena glasburkar. Koka upp ättikan, vattnet, sockret och saltet
Inlagd squash

Inlagd squash

Squash, zucchini, courgette kalla den vilket du vill. Alla är de beteckningar för den där delikata grönsaken som trivs så ypperligt vid min breddgrad
Squash till lunch idag

Squash till lunch idag

Dagens lunch blev en mix av 2 olika sätt att äta squash (fick ju squash över efter fredagens squash-plättar)
Broccoli, squash och kasslergratäng

Broccoli, squash och kasslergratäng

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva squashen, lägg på hushållspapper och salta för att få ur vätska. Skiva purjolöken och gör buketter av broccolin
Vetelängder med fyllning

Vetelängder med fyllning

I söndags så ordnades det grötdag på de yngsta barnens skola. På programmet fanns servering av risgrynsgröt, lotteri och försäljning av bakverk
Italienska kalvfärsbullar i tomatsås

Italienska kalvfärsbullar i tomatsås

1. Rör ihop ströbröd, grädde och potatismjöl i en skål- Låt svälla minst 10 min. 2. Skala och hacka löken och bryn den i lite smör
Rabarbermarmelad med kanel

Rabarbermarmelad med kanel

Att koka en rabarbermarmelad med hjälp av syltsocker går fort. Jag smaksatte den med kanel. Marmeladen är jättegod till nybakade scones eller på ett knäckebröd med brieost
Lingonsylt

Lingonsylt

Jag har faktiskt aldrig kokat lingonsylt förut. Vilket beror på att jag helt enkelt inte gillar att gå i skogen och plocka bär och därför aldrig haft några lingon att koka sylt på
Currykyckling med ris och mango chutney

Currykyckling med ris och mango chutney

Ingredienser Portioner. 4 4 port basmatiris eller annat ris 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk olja 1 msk curry 2 dl vatten 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning) 1 1/2 dl matlagningsgrädde ev majsstärkelse (Maizena) 2 msk persilja 1 1/2 dl mango chutney salt och peppar att smaka av med Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5