Blanda nötfärsen med salt, spiskummin och kanel. Rulla små köttbullar av färsen, cirka 2 cm stora. Bryn köttbullarna i olivolja så de får lite färg runt om
Det här är en av italiens mest älskade efterrätter i dag. En föregångare till den internationellt mer kända tiramisù, som uppfanns nästan 100 år efter att ”La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene” gavs ut
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Ytterligare en rustik bönsoppa från Toscana. Vi är tokiga i dem. Mättande, nyttiga och ack så goda. Artusi har pancetta (italiensk bacon) i sitt recept men det var inte ofta som bönderna hade tillgång till sådan lyx
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Blanda nötfärsen med salt, spiskummin och kanel. Rulla små köttbullar av färsen, cirka 2 cm stora. Bryn köttbullarna i olivolja så de får lite färg runt om
Värm ugnen till 200-225 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner i smeten
Zuppa inglese är en klassisk italiensk dessert ”al cucchiaio” som man säger på italienska. När jag först kom i kontakt med Zuppa inglese var den faktiskt i glassform
Jag deltog i en alldeles underbar matlagningskurs hos Al Dente på Karlbergsvägen i Stockholm. Här får man lära sig laga italiensk mat på riktigt och det var bland det roligaste jag gjort
Fisk är inga konstigheter. Det är titeln på en kokbok från 1997, utgiven av Svensk Fisk. Det är en av de bästa kokböcker jag har när det gäller fisk faktiskt
Grovhacka laxen. Blanda samman den med gräslök. Fördela röran i 8 skedar. Rör samman crème fraiche med senap och lägg en klick ovanpå laxröran i varje sked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.