Det här är en av italiens mest älskade efterrätter i dag. En föregångare till den internationellt mer kända tiramisù, som uppfanns nästan 100 år efter att ”La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene” gavs ut
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Zuppainglese är en klassisk italiensk dessert ”al cucchiaio” som man säger på italienska. När jag först kom i kontakt med Zuppainglese var den faktiskt i glassform
Spröda nutella bakelser för 4 pers. Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Blanda nötfärsen med salt, spiskummin och kanel. Rulla små köttbullar av färsen, cirka 2 cm stora. Bryn köttbullarna i olivolja så de får lite färg runt om
Så idag blev det då Alla Hjärtans dag eller Valentinesday som den så internationellt heter. Jag bakade dessa macaronsbottnar på sen eftermiddagen igår, och gjorde vaniljkrämen halvklar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.