Zuppa Rosso con Polpette
Den Rockande Kocken
Den Rockande Kocken

Zuppa Rosso con Polpette

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 krm salt
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 1 kg tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 1 röd paprika
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 l köttbuljong
  • 6 dl pasta (tex ruote, farfalle eller gnocci)
  • salt
  • vitpeppar
  • basilikablad
  • ev finhackad gräslök

Beskrivning

    Blanda nötfärsen med salt, spiskummin och kanel. Rulla små köttbullar av färsen, cirka 2 cm stora.

    Bryn köttbullarna i olivolja så de får lite färg runt om.

    Filea tomaterna, det vill säga avlägsna skal och kärnor så endast fruktköttet är kvar.

    Ansa den gula och röda löken och hacka fint. Ansa paprikan och skär den i små bitar.

    Hacka basilikan fint. Spara några toppar till garnering.

    Fräs löken och paprikan i oljan i en kastrull på medelhög värme under omrörning så den blir mjuk utan att få färg.

    Tillsätt tomatfiléerna, tomatpurén och basilikan. Pressa vitlöken över.

    Rör om och låt puttra cirka 15 minuter eller tills tomaterna har kokat sönder helt.

    Mixa direkt i kastrullen med stavmixer tills eventuella lök-, paprika- och tomatbitar är finfördelade.

    Tillsätt köttbuljongen och köttbullarna. Låt koka upp.

    Tillsätt pastan. Låt sjuda tills pastan är färdig, den ska ha tuggmotstånd.

    Smaka av med salt och vitpeppar.

    Lägg upp i djupa tallrikar och garnera med färsk basilika och eventuellt finhackad gräslök. Servera med ett ljust italienskt bröd till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.