Ytterligare en rustik bönsoppa från Toscana. Vi är tokiga i dem. Mättande, nyttiga och ack så goda. Artusi har pancetta (italiensk bacon) i sitt recept men det var inte ofta som bönderna hade tillgång till sådan lyx
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Blanda nötfärsen med salt, spiskummin och kanel. Rulla små köttbullar av färsen, cirka 2 cm stora. Bryn köttbullarna i olivolja så de får lite färg runt om
Det här är en av italiens mest älskade efterrätter i dag. En föregångare till den internationellt mer kända tiramisù, som uppfanns nästan 100 år efter att ”La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene” gavs ut
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Kyckling, lax och quornbitar. Igår gjorde jag tre olika barnmat men alla med samma grund. En med lax, en med quornbitar, majs och ärtor och den sista med kyckling
Recept från Fitnessguru. com. Eftersom jag nu på eftermiddagen sitter hos min frisör Alex på Headorama och ska fixa håret inför helgen, passar jag på att kolla in lite recept som inspirerar mig
Heat a large regular or cast iron skillet (at least 12 inches wide) over medium heat. Add in the chorizo and cook, breaking the meat up into small pieces with a wooden spoon, until cooked through, about 4 minutes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.