Det här är en av italiens mest älskade efterrätter i dag. En föregångare till den internationellt mer kända tiramisù, som uppfanns nästan 100 år efter att ”La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene” gavs ut
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Värm ugnen till 200-225 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner i smeten
Zuppainglese är en klassisk italiensk dessert ”al cucchiaio” som man säger på italienska. När jag först kom i kontakt med Zuppainglese var den faktiskt i glassform
Blanda nötfärsen med salt, spiskummin och kanel. Rulla små köttbullar av färsen, cirka 2 cm stora. Bryn köttbullarna i olivolja så de får lite färg runt om
Ytterligare en rustik bönsoppa från Toscana. Vi är tokiga i dem. Mättande, nyttiga och ack så goda. Artusi har pancetta (italiensk bacon) i sitt recept men det var inte ofta som bönderna hade tillgång till sådan lyx
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Blanda nötfärsen med salt, spiskummin och kanel. Rulla små köttbullar av färsen, cirka 2 cm stora. Bryn köttbullarna i olivolja så de får lite färg runt om
Jag deltog i en alldeles underbar matlagningskurs hos Al Dente på Karlbergsvägen i Stockholm. Här får man lära sig laga italiensk mat på riktigt och det var bland det roligaste jag gjort
Zuppa Rosso con Polpette. Inspiration till att skapa nya rätter kommer från många olika håll, ofta är det någon vän som önskar något eller själv gör något som inspirerar mig att skapa min egen version av det de gör
Jag tänkte passa på att skriva ett inlägg om Barcelona. Det kommer inte att handla om vad man ska eller kan göra i Barcelona, det vet nog alla redan (maila mig annars)
Vispa grädden. Rör ihop äggulor, florsocker och vaniljsocker. Rör ner det i grädden. Lägg bär, sprit och socker i en kastrull och värm det utan att koka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.