Blanda ihop såsen medpastanoch låt svalna. Under tiden som du kokar pasta fräser du hackad vitlök i olivolja och tillsätter hackade sardeller, fräser en stund och pressar i en halv citron som du sedan lägger i (använd helst ekologisk eller tvätta den noga innan)
Vi hade köttfärsbiffar från gårdagen (hamburgare) så jag la dem i en ugnsform tillsammans med skivad zucchini och hällde över en sås av krossade tomater, 1/2 pressad citron, 1 pressad vitlöksklyfta, oregano, salt, peppar och strödde därefter över skivade svarta oliver
Blanda pastanmed såsen och tillsätt citronsaften, hälften av ruccolan samt de soltroakde tomaterna. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen
Servera med valfri pasta, men gärna nån sorts bandpasta eller spaghetti. Äntligen en pastasås till som ungarna älskar, lite mer variation i pasta-träsket
Vi blev lite sugna på en riktigt bra pasta. Om man vill öka styrkan lite så kan man ta hälften av jalapeñon och steka den tillsamman med löken i starten
Börja med att koka iordning pastan. Pasta in tomato sauce with spinach- and ricotta patties. Snåla inte med kryddorna (eller osten), annars smakar det bara mjöl och spenat
Pasta är en väldigt bra rätt om man bara vill slänga ihop något och har begränsat med slantar. Här hemma har den här veckan bestått av att plocka någon färdig matlåda ur frysen, frukostmat till kvällsmat och så igår blev det en pasta
Är man helt strikt med socker går det självklart att utesluta. Själv har jag alltid en nypa socker i tomaträtter eftersom smaken blir så mycket bättre och jag ser inte att den lilla mängden skulle vara dålig
Pizzadeg1 kg vetemjöl special (eller Tipo ‘00’ eller 800 g vetemjöl och 200 g finmalen semolina) 1 msk havssalt 14 g torrjäst 1 msk strösocker 4 msk extra virgin olivolja 650 ml vatten, fingervarmt. Tomatsås olivolja 4 klyfta vitlök en liten kruka färsk basilika, plockade och rivna blad 3 förp hela plommontomater på burk (à 400 g) havssalt svartpeppar, nymalen
500 g pappardelle (eller annan pasta) 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök 1 dl små kaprisbär 150 g sockerärtor 60 g rucolasallad 1 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.