Zucchinibiffar med citronsås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 zucchini
  • 11 gul lök
  • 11 vitlöksklyfta
  • 12 msk färsk finhackad timjan
  • 13 ägg
  • 1150 g riven parmesanost
  • 12 dl vetemjöl
  • 11 dl ströbröd
  • 1 salt och peppar
  • 1 olivolja
  • 13 dl turkisk yoghurt
  • 11 citron, rivet skal och saften
  • 11 msk honung
  • 1 salt
  • 11 äpple
  • 1200 g färsk spenat
  • 12 msk olivolja
  • 11 msk äppelcidervinäger
  • 11/2 dl rostade mandelflisorRiv zucchinin och strö över salt. Blanda runt och låt stå i 30 minuter. Krama sedan ur zucchinin.
  • 1 Riv lök och vitlök och blanda med zucchini, timjan, ägg, parmesan, vetemjöl och ströbröd. Smaka av med salt och peppar. Forma små biffar och stek gyllene i generöst med olivolja.
  • 1 Citronsås: Blanda turkisk yoghurt med citron och honung. Smaka av med salt.
  • 1 Skär äpplet i tunna skivor. Lägg i en salladskål tillsammans med spenaten och häll över olivolja och vinäger, salta och peppra. Vänd runt och toppa med rostad mandel.
  • 1 Servera zucchinibiffarna med äppelsalladen och citronsåsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.