11/2 dl
rostade mandelflisorRiv zucchinin och strö över salt. Blanda runt och låt stå i 30 minuter. Krama sedan ur zucchinin.
1 Riv
lök och vitlök och blanda med zucchini, timjan, ägg, parmesan, vetemjöl och ströbröd. Smaka av med salt och peppar. Forma små biffar och stek gyllene i generöst med olivolja.
1 Citronsås:
Blanda turkisk yoghurt med citron och honung. Smaka av med salt.
1 Skär
äpplet i tunna skivor. Lägg i en salladskål tillsammans med spenaten och häll över olivolja och vinäger, salta och peppra. Vänd runt och toppa med rostad mandel.
1 Servera
zucchinibiffarna med äppelsalladen och citronsåsen.
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade röda linser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Nu är det en ny vecka igen och idag har jag haft lite egentid eftersom Oskar och Felicia har varit hos Felicias kusin Hjalmar och fixat lite med lampor och bokhyllor
Senaste numret av Coops medlemstidning Mer smak hade Istanbul-tema. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl,oregano och salt till en jämn smet
Smaka av med salt peppar och citronpeppar. Blanda i en kastrull grädde, crème fraiche, lite gurkmeja för färgen, (Färgen blir starkare när det blir varmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.