Mellbystrand

Mellbystrand

Köttfärs och vitkålsgratäng

Köttfärs och vitkålsgratäng

  500 g Köttfärs. 1  800 g Vitkål. 1  100 g Lök (gul). 1  10 g Vitlök. 1  1200 g Krossade tomater. 1  2 msk Köttfond (koncentrerad)
Jonas sötsura fläsk

Jonas sötsura fläsk

Sötsur sås1,5 dl ananasjuice 1 msk majsstärkelse 2 msk soja 1 msk vitvinsvinäger 1 msk honung, flytande 1 röd chilifrukt, finhackad (eller mindre om du inte vill ha så stark smak) 1 liten burk ananasringar, skurna i mindre bitar
Brytbröd med oliver, ost och rosmarin

Brytbröd med oliver, ost och rosmarin

Deg25 g jäst 2 tsk havssalt 3 dl vatten, fingervarmt 1 tsk honung 7 dl vetemjöl special. 1Topping150 g mozzarellaost 150 g parmesanost 1 dl pumpakärnor 2 dl kalamataoliver (urkärnade) 5 kvist färsk rosmarin 2 msk olivolja
Piadina med ost och skinka

Piadina med ost och skinka

Ingredienser Portioner. 2 1 mozzarella (à 125 g) 4 skivor prosciutto (eller annan lufttorkad skinka) 2 dl ruccola 2 tortillabröd 2 krm salt 1 krm svartpeppar olja (till stekning) Lägg till i inköpslistan
Lottas Ostbomb

Lottas Ostbomb

Eftersom min barndoms kamrat Lotta var den som bjöd mig på denna godbiten först så den får heta Lotta´s Ostbomb
Moussakagratäng

Moussakagratäng

Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs lök och vitlök med tomatpuré. Tillsätt aubergine och färs, stek tills färsen är genomstekt