Jag gjorde ett glutenfritt hamburgerbröd på (glutenfria) havregryn och hasselnötsmjöl som jag kryddade med brödkryddor och gurkmeja (delvis för färgens skull, men det gav även mycket god smak)
Dags för måndag igen och meat-free Monday. Försöker ni äta vegetariskt/veganskt en gång i veckan. Det försöker vi och det är ju faktiskt enklare att komma ihåg det och få in vanan om man alltid gör det samma dag och därför är just ”meat-free Monday” så himla bra
För ungefär ett år sedan gjorde jag, för första gången, en smaskig vitkålsgratäng (se här). Sedan den lyckade matupplevelsen har jag rotat runt lite på nätet efter recept på liknande gratänger
Du kanske gillarMåndagslyx med en smakrik och god trerättersmiddagEn helg med mycket god matFödelsedagsfirande och sockerfri tårtaNyttig vardagsmat – tips och receptNya, inspirerande böcker
Rabarber, rabarber, rabarber. Hur gott som helst och allra bästa tiden just nu. Det märks verkligen på alla bloggar och Instagram, i tidningar och matbilagor, som fullkomligt översvämmas av recept på rabarbersaft, rabarberchutney, rabarberpajer och rabarberkakor av alla de slag
Inlägget Frasigaglutenfria våfflor – lchf dök först upp på. Det är ett recept som är lågt på kolhydrater och som är ett av de frasigaste recepten på lchf-våfflor som jag testat
Vispa äggvitorna, halva sockermängden och ättikan till ett fast skum. Strila försiktigt i resten av sockret tillsammans med vaniljsockret och vispa ytterligare i några minuter
Lägg på ca ½ dl smet och grädda till frasiga våfflor. 1. Blanda de torra ingredienserna. 2. Tillsätt ungefär hälften av mjölken och rör till en jämn smet
Grymma vegetariska biffar som håller ihop bra, är lite kryddiga och bara smälter i munnen. Servera gärna med rödbetstzatziki, lite fler grönsaker och bröd
Jag hittade receptet här hos Annis Glutenfria. 150 gram smält smör. 3 dl mjölk. 3 dl vatten. 4 dl grov glutenfri mjölmix eller 3 dl skrädmjöl och 1/2 dl Jyttes mjölmix eller så mycket som behövs för att få till en bra smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.