Maillardreaktionen gör att det blir gyllenbrunt - och jättegott. Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
salt och malen svartpeppar. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja. Riv osten, hacka persiljan och timjan samt skala vitlöksklyftorna
Krämig zucchini-sallad (påminner om potatissallad). De här pizza-bitarna är goda som tilltugg som fördrinken men är också en god, nyttig och snabb lunch eller middag
Här ska ni få min godaste lasagne, och i och med det även den godaste köttfärssåsen. Hemma i Luleå är mamma den självutnämnda köttfärssåsdrottningen (hög status) och jag har alltid vägrat att äta all köttfärssås som inte var hennes eftersom att inget kunde mäta sig med den, men nu
Ostrester i kylskåpet, rester av förvälld ramslök och lite späd, färsk sparris. Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare och kör ihop till en smidig deg
Gott är det i alla fall och snart högsäsong för våra härliga svenska zucchinis. Den kan bli lite sladdrigare och blötare i köttet då, men snabbare går det
Trots att jag saltar zucchinin innan och torkar av den för att få ut överflödig vätska vill jag steka den ordentligt (därav två gånger) för att få den smak och konsistens som jag är ute efter
Ingredienser Portioner. 4 2 förp kikärter (à 390 g) 150 g vitost i bit (20%) 200 g färsk spenat 250 g pajdeg 6 ägg Att ha hemma 1 msk olja 4 dl mjölk 1/2 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan
Enkel att laga, och perfekt till enkel middag eller mättande matlådor. Jag har alltid älskat detta eftersom jag brukade äta det med min farmor och farfar när jag var liten
se har de från och med junimånad en funktion som heter månadens blogg. I mitt bidrag har jag gjort en vanlig ostpaj, men tillsatt några av mina favoritsmaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.