Häll äggstanningen över skink- och ostblandningen. Skär skinkan i små tärningar. Eleverna lagade riktiga franska klassiker, nämligen löksoppa till förrätt och en QuicheLorraine med en supergod sallad till varmrätt
Fördela skinkaoch osten i skivor i pajskalet. Skär skinkan i fina tärningar. Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren
Ostrester i kylskåpet, rester av förvälld ramslök och lite späd, färsk sparris. Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare och kör ihop till en smidig deg
Klassikern QuicheLorraine, fransk ost- ochskinkpaj, smaksatt med lite dijonsenap och persilja. Skär kasslern i stavar och lägg i botten på formen, fördela osten ovanpå
Ibland är det enkla det goda och konsten med en Quich Lorraine tycker jag ligger i att få till en balans mellan en medelrökt skinka eller picnicbog i kombination med en bra balanserad sälta och mustig ton från timjanen
Ingredienser Portioner. 4 2 förp kikärter (à 390 g) 150 g vitost i bit (20%) 200 g färsk spenat 250 g pajdeg 6 ägg Att ha hemma 1 msk olja 4 dl mjölk 1/2 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.