Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vitochmörk choklad som jag serverade i glas och toppade med limemarinerade jordgubbar och dekorerade med chokladhjärtan
Lägg hackad mörk choklad i den ena delen och rör runt. Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta medvitchokladmousse
Mät sedan upp den vitachokladmoussen jämnt i alla glas. Strö över socker och toppa med champagne. Hacka ner och smält chokladen försiktigt i en kastrull
Blanda ned grädden i hallonsåsen och vänd ned äggvitan försiktigt. Lägg upp i ett ett vinglas, tänk på att det ska finnas plats till den vitachokladmoussen, ställ in i kylen så att moussen sätter sig
Pajskal1,5 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 dl florsocker 75 g smör 1 äggula smör, att smörja formen med kakao, att pudra formen med. 1Fyllning200 g mörk choklad 200 g vit choklad 2 dl vispgrädde
Den är även den riktigt god, men nästa gång ska jag servera den i större glas, så moussen kommer mer till sin rätt, vit choklad och mandarin är en helt ljuvlig kombination
Rör sedan ihop äggsmeten med chokladen och vänd sedan ner grädden medoch rör om med luftiga tag. Jag vet, jag är ute i mycket god tid och lär hinna ändra mig sjutton gånger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.