Chokladmousse tårta med mandeloch hasselnötsbotten toppad med hallon spegel. En lite annorlunda botten som är som en cheesecakebotten men med nötter den ger textur åt tårtan och gör sig perfekt ihop med den lena chokladmoussen
En mörkare smak av choklad med härliga höstpäron och mandet. En riktig goding i höstmörkret. Dela päronen i skivor och tryck ner i ett fint mönster i smeten, Toppa med mandelen
Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vit ochmörk choklad som jag serverade i glas och toppade med limemarinerade jordgubbar och dekorerade med chokladhjärtan
Har haft fullt upp med praktik och maten har hamnat lite vid sidan om. Men är kommer ett tips i dessa juletider, baka saffransbiscotti och ge bort i julklapp
Vänd ner mandel, choklad, maränger och apelsinskal i smeten. Kanderad mandel. Garnera gärna även med lite apelsinskalsremsor och krossa lite maränger över så blir den ännu lite finare och påsklik
Jag valde att spritsa dessa härligheter med en fuskvariant på chokladmousse, väldigt smidig och väldigt lätt den enda är att den ska stå kallt riktigt länge gärna över natten annars spricker den när den vispas men den som väntar på nått gott
Mörkchokladmousse (förbereds helst dagen innan). Hacka den mörka chokladen och koka upp grädden. Koka upp grädde och socker och dra av det från plattan
För nyttiga är de mina kakor, med både omegarikt hampamjöl, mineralpimpade hirsflingor, antioxidantrik mörk choklad samt mandel, som förutom nyttiga fettsyror även innehåller E-vitamin och magnesium, och även lär vara stärkande för immunförsvaret och minska oxidativ stress
Jag höll mig till enkla och klassiska smaker. ApelsinchokladkakaDen här lätta och sufleliknande kakan har väldigt luftig konsistens och smälter i munnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.