Vintersoppa med vitkål och korv
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 11 st hönsbuljongtärning
  • 1200 g vitkål
  • 11 st morot
  • 10.5 st purjolök
  • 11 msk tomatpuré
  • 11 tsk senap
  • 1 salt
  • 18 st prinskorv
  • 11 dl gröna ärter
  • 1 bröd
  • 16 dl vatten 1 st hönsbuljongtärning 200 g vitkål strimlad 1 st morot tunt skivad 0.5 st purjolök skivad 1 msk tomatpuré 1 tsk senap stark salt svartpeppar 8 st prinskorv i bitar 1 dl gröna ärter Servera med: bröd Det här behövs till 2 port:Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Tillsätt vitkål, morot, purjolök, tomatpuré och senap. Låt det sjuda under lock tills kål och morötter är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Lägg ner korv och ärter och låt soppan bli varm. Servera med bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.