16 dl
vatten 1 st hönsbuljongtärning 200 g vitkål strimlad 1 st morot tunt skivad 0.5 st purjolök skivad 1 msk tomatpuré 1 tsk senap stark salt svartpeppar 8 st prinskorv i bitar 1 dl gröna ärter Servera med: bröd Det här behövs till 2 port:Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Tillsätt vitkål, morot, purjolök, tomatpuré och senap. Låt det sjuda under lock tills kål och morötter är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
1 Lägg
ner korv och ärter och låt soppan bli varm. Servera med bröd.
De senaste dagarna har jag varit sugen på en paj medkorvoch majs. Funderat på om jag skulle använda frusen eller konserverad majs med smaksättning, och så glömmer jag det
Servera med en fräsch sallad. Skär korven i tärningar och bryn lite lätt och ställ åt sidan. Rör ihop senap, paprika, salt, peppar, tomatpuré och crème fraiche
Dagens middagstips faller absolut in under den första kategorin, ja annars hade den ju så klart inte kvalat in här i vårt kök, och vi har faktiskt skrivit om den tidigare i detta inlägget om kycklinggryta med tomater i
Fördelen med dessa (Årsnäska ägg) är att man kan förbereda dom någon timme i förväg och ha dom i kylen fram tills dess att dom skall friteras och serveras så dom är bra som ett ”vänta-på-att-maten-blir-klar-snack-ihop-med-en-pilsner”
Min dotter Linn, som älskar Texas Hot Links ville också vara medoch skapa dagens korvskörd. Hacka kryddorna, blanda med köttet, vitt vin, salt och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.