Servera med blomkålsstuvningen och nypotatis. Tillsätt smör, muskot, salt och peppar. 1salt och peppar. 14 st korv. 11 st blomkålshuvud cirka 750 g 4 dl mjölk 3 msk vetemjöl 1 msk smält smör (flytande) 1 krm muskot riven salt och peppar 0. 5 dl persilja strimlad 4 st korv kryddheta1 Dela blomkålen i buketter. 12 Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. 13 Dela korvarna på längden, eller skiva falukorv
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Servera korven tillsammans med sötpotatismos och tomat- och majssalsa. Tomat- och majssalsa. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker
Tillsätt vinet och låt det hela koka i fem minuter, tillsätt grädden och koka ner det hela till krämig konsistens, smaka av med buljongen och eventuellt lite salt
Jag har ungefär två miljarder saker att fixa idag, och det finns inte en chans i världen att jag kommer åstadkomma allt jag behöver göra, det är bara att inse - stressen är ett faktum
Vill du ta del av fler av mina traditionella rätter så ta gärna en titt på Gammaldags husmanskost på nytt sätt som jag skrivit med Annika Dahlqvist eller Diabeteskokboken för män, skriven medLars-Erik Litsfeldt
Rör ihop crème fraiche med senap och honung och servera till korvoch potatissallad. Vänd i potatisen och smaksätt med citronsaft, honung, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.