Jag följer @roethlisberger på Instagram. Tips tips, mycket inspiration där. Idag när jag satt på tåget hem såg jag att hon bakat någon hon kallade peanutbutter chocolate proteinfudge
Om inte, så går vi igenom dem här nedan. Vit grundsås. Vit grundsås. Görs på äggula, smör (raps- eller solrosolja om majonnäs), vitvinsvinäger/citronsaft, salt och peppar
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Lite avokado och vitlök till det så va jag mätt och nöjd. En högrevsgryta som fick koka hela dagen. Veckan som just har börjat ser jag både fram emot och inte
Nä, vi tröttnar aldrig. Vi brukar storhandla på Willys och ibland har deras svenska ekologiska fläskfilé vara slut men då brukar vi åka till någon annan affär och handla den isället för att köpa den danska eftersom vi upplever en så stor skillnad i smak och konsistens
Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev. Hon hade fått tipset av en granne hemma i byn, han använde alltid högreven till stek
Låt köttet vila en halvtimme. Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67 grader. 1,6-2 kg högrev utan ben. 1,6-2 kg högrev utan ben salt svartpeppar
Fräs lök och vitlök. några vitlöksklyftor. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev
Dessutom blir det riktigt mört med ett vist tuggmotstånd. och att man inte gör det oftare är svårt att förstå för det finns ju så mycket smak i tex högreven om man jämför med en vanlig "vanligae" biff
Där kompenserades verkligen att vi varken har höst- eller sportlov. Därför vill jag nu bara att skolan ska börja igen, så att man kan komma igång lite igen
Jag fick då och då på slutet av koket “dra” lite med ett par gafflar i köttet för att se om det började falla isär och var så mört som jag vill ha högrev
Tillsätt lök, vitlök, timjan, vin och buljong. När köttet är klart tas det ut ur ugnen och får vila i grytan ca 20 min under lock. 600 g Scan högrev, i bit. 4 vitlöksklyftor, hackade. 2 dl rödvin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.