Äter man högrevenmed timjanskryddat vitlökssmör så får man ett piggt och kryddigt tillbehör. Inte så konstigt att jag valde en fin bit högrev för en bråkdel av det priset
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torsken och lite dill på uppvärmda tallrikar
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torsken och lite dill på uppvärmda tallrikar
Jag skar kålrot i skivor och la in på gallret i ugnen med olivolja, salt och peppar. Äntligen ska jag ta min lärarexamen och mitt andra ämne förutom spanskan blir hem & konsumentkunskap
Servera högrevenmed sötpotatisen, ugnsbakade tomater och chiliailoi. och att man inte gör det oftare är svårt att förstå för det finns ju så mycket smak i tex högreven om man jämför med en vanlig "vanligae" biff
Krydda med salt och peppar och lägg i en form. Vispa samman grädde, pepparrot, dill och äggula. Garnera med dill och servera med kokt potatis och citron
Ett härligt fiskrecept som fungerar perfekt en fredag eller lördag när man vill ha lite lugn matlagning med lite lyxigare touch, använd gärna en färsk torskrygg till receptet som höjer receptet ännu mera tillsammans med alla smaker
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Matig, vegansk pastasallad medugnsbakad aubergine och kronärtskockor. När osten ugnsbakas så får den en ny konsistens, inte alldeles för olikt det där ströbrödstäcket som man kunde få på ugnsbakad torsk förr i tiden
Servera fisken med potatis med sås, salladen och toppa medrivenpepparrot. Hacka löken fint, värm den med vinäger och vitt vin i en kastrull till en reduktion
Ringla över rikligt med olivolja. Klyfta rotsakerna och lägg i bleck. Krydda väl med salt och peppar. Vispa ihop lika delar olivolja och rödvinsvinäger, krydda med salt och peppar
Vi åt grytan med ugnsstekta rotsaker (se recept nedan), baguette och vin – och om man jämför med kommissarie Maigret, var det väl bara kammusslorna vi saknade
Dela rödspättan i fyra bitar och krydda med salt och peppar. Riv pepparroten fint. Lägg fisken med skinnsidan upp på en plåt och ringla över olja och smörklickar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.