Krydda med peppar och salt och lägg över i en gryta. Servera gärna med en god gratäng. Låt puttra i ca 1 ½ timme vänd efter halva tiden och red av skyn med maizenaredning. Ca 1 kg högrev (gärna ca 6 cm tjock skiva)
6 1800 g högrev 2 msk salt 1 1/2 morötter 1 1/2 gula lökar 1 bit rotselleri (à ca 100 g) smör till stekning 1 knippa mejram alt torkad mejram (1 knippa motsvarar 1 msk torkad) 1 knippa timjan 3 lagerblad 15 vitpepparkorn ev salt och nymalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
I söndags åt vi rödvins bräserad högrev som vi serverade med blomkålsmos smaksatt med pepparrot och en fantastiskt god röra av champinjoner, lök och bacon
Smält smöret tillsammans med olivoljan i en vid stekpanna. Skär rotfrukterna i långa jämna stänger. Krydda med salt och dra några varv med pepparkvarnen
Servera med stekta lammkotletter, sallad och en god sås. Lägg i rotfrukterna och löken. 2 medelstora morötter, skalade i tunna stavar. 2 medelstora morötter, skalade i tunna stavar
Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Lammytterfilé, ugnsrostade rotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.