Jag följer @roethlisberger på Instagram. Tips tips, mycket inspiration där. Idag när jag satt på tåget hem såg jag att hon bakat någon hon kallade peanutbutter chocolate proteinfudge
Vi hade turen att få en hel hink med trädgårdsäpplen till vårt förfogande en fredagseftermiddag. Efter en provsmakning, på sorter från min trädgård och några butiksäpplen, där utseende, doft, smak och konsistens bedömdes drog vi på oss förklädena för att ta köket i besittning
För någon vecka sedan fick vi en inbjudan till middag hos våra vänner Linn och Martin och i denna fanns vissa antydningar om att matresan skulle gå till Mexico med omnejd
I dag bjuder vi på ett klassiskt grytrecept där den ena huvudingrediensen har riktigt gamla anor. Visserligen så har vi pillat lite i i ingrediensprotokollet och haft i en del porter och en del svagdricka, mest för att det fanns svagdricka över från glöggbryggeriet i december
Om inte, så går vi igenom dem här nedan. Vit grundsås. Vit grundsås. Görs på äggula, smör (raps- eller solrosolja om majonnäs), vitvinsvinäger/citronsaft, salt och peppar
Men lägg till ett lager med mjölkchokladpannacotta och servera dem båda som ett dekadent överflöd toppat med en simpel men ack så läckert bombastisk hallonspegel och vips har du vår nyårsdessert
Tänkte ni kanske ville se vad vi åt på Halloween. Dessa har blivit favoriter bland våra gäster och de var ett år vi gjorde monsterpajer istället men då fick vi nästan utskällning eftersom de förväntat sig våra goda piroger
Vi använder ett trangiakök att laga varm mat på och oftast blir det röror av något slag eftersom det är enklast att röra ihop alla ingredienser då man bara kan värma ett kärl åt gången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.