Så jag grävda bland bokmärkena och hittade ett recept från The Pioneer Woman Cooks,som förövrigt är en jätte bra blogg, med noggranna beskrivningar och snygga bilder
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans medlök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Till riktig Bistecca ska man använda sig av en riktigt tjock och stor T-benstek eller Porterhouse som man sedan smaksätter med tex olivolja och citron men vanligtvis rosmarin och vitlök
Hetta upp en stekpanna med smör och ha ner lök och champinjoner. Hacka gul och vit lök. Häll sedan på matlagningsgrädde och mixa till en slät smet med en mixerstav
Smaken höjs av de rostade lökarna, som får koka med såsen. Man kan göra den i god tid och bara blanka av den med smör när den skall serveras ihop med en god köttbit
D. e. t. h. ä. r. m. i. a. b. s. o. l. u. f. ö. c. p. å. g. n. J. v. k. y. d. ,. j. R. K. O. w. 2. B. U. P. 3. G. V. 5. F. S. 1. °. A. (. ). %. /. M. z. L. T. 4. N. C. 8. E. s t. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.