Jag gjorde några små justeringar och nästa år ska jag ha i mer kryddor, dom var lite tama i smaken faktiskt, så om du föredrar kryddiga så bör du plussa på lite på dom måtten
Lägg i socker,vaniljsocker, det mjölkfria margarinet (gärna delat i mindre bitar), ägg ochbittermandelaromen (kan förstås uteslutas för en mer neutral smak)
Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Den här gången kände jag för ett riktigt mörkt och maffigt, nöt- och fruktspäckat bröd, och pytsade i både berberis, färska dadlar, russin, pistaschnötter ochmandel
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Riktigt, riktigt maffig och god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. Jag föreställer mig att fruktkakan går att göra på vanligt vetemjöl också och då utan fiberhusk, men det har jag inte prövat
Jag tror i alla fall att fullkornshavreflingor, fullkornshavremjöl, kokosolja, mandel, russin och superbär alltsammans innehåller sånt som är bra och nyttigt för kroppen
Vill du göra den äggfri föreslår jag att du kikar på mitt recept på långapannerrutor "utan allt". Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl, husk och bakpulver och vänd ned det omväxlande med smör/mjölken
Fortsätt att hälla ner kokosoljan, psylliumfröskal, mandelmjöl, kokosmjölkoch ägg i skålen. Här bjuder jag på en god kaka som är enkelt och goda att röra i hop och att snabbt grädda i ugnen
Lägg i vaniljfrön och -stång i en kastrull, tillsätt grädde ochmjölk. Att koka kondenserad mjölk till en kolasås tar tid liksom glassen, så börja i god tid eller förbered dem dagen innan
Vispa ihop äggen med mandeloljaoch rör ned i det torra. Det här brödet är inte helt paleo och inte heller helt LCHF, men det har inspiration av båda delarna
Glutenfri (mjölkfri) äppelkaka med mandeloch kokos. Lördag i boet och jag bakar en äppelkaka med kokos ochmandel medan H arbetar med videoredigering vad som såsmåningom ska bli en film till paret som gifte sig i sommar
Rör ihop snabbt och häll ned i en smörpappersklädd form. 3 dl havregryn, 75 gr fiberhusk, 2,5 dl bovete, 2 msk sesamfrön, 2 dl solrosfrön, 2 tsk bikarbonat, 1 krm havssalt, 150 gr hackade ekologiska torkade plommon, 100 gr hackad mandel (inte för finhackad). Rör ihop 2 dl laktosfri fil, 4 dl mandelmjölkoch 3 msk honung och blanda ned detta i grynblandningen. 100 gr hackad mandel. 4 dl mandelmjölk
Blanda havregryn, kokosflingor, mandelspånoch hackad vit choklad och strössla över jämnt. Jag fortsätter mitt utforskande av frysen och undersöker vilka hemligheter den sitter och tjuvhåller på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.