Servera kakan med lättvispad grädde, mjukrörd vaniljglass eller en god vaniljsås. Sååå god. Chokladen innehåller jordmandel, vilket inte ska förväxlas varken med vanlig mandel, jordnöt eller andra nötter
Den här goda glutenfria blåbärssmulpajen kan göras både med skogsplockade och odlade blåbär. Blanda ihop mandelspån, kokoschips, risflingor och hackad vit chokladoch strö över blåbären
Den här gången blev det en kaka som smakar som godiset Bounty, alltså av chokladochkokos. Kokoskaka. Smält smör ochkokosoljaoch vit choklad på svag värme i en kastrull
Kladdkakan har jag gjort extra god genom att bryna smöret och tillsätta salt och vaniljsocker. Att koka kondenserad mjölk till en kolasås tar tid liksom glassen, så börja i god tid eller förbered dem dagen innan
Sommartid innebär att det är frukt- och bärtid och det gäller att ta tillfället i akt att njuta av de frukter och bär som är mogna just nu, färska eller tillagade i goda efterrätter
Idag vill jag bjuda er på mycket god mjuk kaka med banan, citron, och vallmo. Här kommer nyttigt recept till glutenfri mjuk kaka med banan, mörk chokladoch vallmo
Glutenfritt/ mjölkfritt/Lchf, Mjuka kakor den. Glutenfri (mjölkfri) äppelkaka med mandel ochkokos. Sen äter vi kakaoch dricker kaffe mellan datorerna och undviker smulor och kladdiga fingrar på tangenter innan resten av familjen villigt förbarmar sig över resten
Inspiration till den här godaefterrättskakan med årets skörd av äpplen och plommon, och med ett kul täcke av cornflakes, mandel och vit choklad, har jag fått av Annika på bloggen Bak och Mat för alla
Doppa grönkålschipsen i chokladenoch vänd sedan i nöt- och chiliblandningen. En munsbit av dessa grönkålschips och smaklökarna har en spännande resa framför sig
Den som inte tål kakao kan med fördel i stället använda carobpulver, som också ger god smak. Det var ganska länge sedan jag gjorde kokosbollar, men häromsistens när vi var och hälsade på Lille V och hans mamma blev vi bjudna på jättegodadadelkokosbollar som kompisen Hilda hade gjort
Den senaste i raden av olika äppelkreationer är alltså en lättgjord ochgod efterrätt där äpplena får samsas med mandelspån, kokosflingor, kanel, honung ochkokosmousse
Massor med goda ursäkter alltså för att unna sig MINST en kaka VARJE dag. Personligen tycker jag nog att kakorna är godast till te, men de passar också att äta till kaffet på maten - när man försöker hålla igen på det alltför söta och onyttiga, men ändå vill ha NÅGOT att knapra på
Men det är några som inte tycker om smaken av bovetemjöl, så jag testade med kokosmjöl, majsmjöl och potatismjöl idag istället och det blev en annan smak ochkokosmjöl har en förmåga att dra till sig vätska väldigt mycket så det blev mindre mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.