Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart. Hanterar fortfarande en hel del smärta så försöker göra recept som inte kräver så mycket hantering
Låt pepparkakorna svalna på galler klätt med bakplåtspapper eller på plåten du gräddade dom på. Knåda degen smidig och strö bakbänken rikligt medbovetemjöl när du börjar kavla så du inte behöver bli irriterad över dom ogräddade kakorna som förlorar fasongen och fastnar
Med min nya favorit mix för lite sötare bröd – Schärs Mix C så blir det väldigt fin smak. Degen ska kännas lösare och ordentligt kletigare än vad du föreställer dig – heller för kladdig än för fast
Lägg i rabarbern i formen (sockra dem ev lite extra med muscovadosocker), fördela pajdegen jämnt med fingertopparna så att den täcker det mesta av rabarberns (Platta inte ut med händerna – det fördelar sig ändå)
(hämtat rakt av från tidningen – klicka här för fler recept). Och namnet är ju så bra – Juleknas. Det är enligt tidningen ett danskt receptmed choklad och apelsin
Smörj en form och ströa med antingen glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd. Eller rör med slev. (Jag använde flytande mjölkfritt margarin som är fritt från kokos och solros)
Hittade receptet på Schärs hemsida fast där heter de Belgiska karamellkakor. Ta ut kakor med formar. Dessa härliga småkakor har lite pepparkakskänsla och slänger man i lite ingefära så kan man nog ha dem som hastpepparkakor (fuskpepparkakor)
Klicka här för recept. Rulla ihop dem till som små bollar och tryck till dem lätt med en gaffel. Hemmagjorda potatisgnocchi som serverades tillsammans med saltimbocca
Idag är det jag, Albin, som bloggar ut ett recept som jag tillsammans med Sigrid har kommit på. Jag har dock förfinat receptetoch fört över det från muffins till en kladdkaka där kakaon, kardemumman och hallonen gifter sig perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.