Receptet är naturligt glutenfritt, och passar därmed inte dig som äter LCHF. Det är enkelt att lyckas medglutenfri bakning med några tips längst vägen, hoppas att du testar
Observera att degen är mycket lös och kladdig. Går jättebra att frysa utan glasyr. Blanda mjöl, husk och salt och tillsätt lite i taget medan matberedaren kör på lågt varvtal
Igår kväll gjorde jag cookies, dom var väldigt populära och jag fick göra nya idag för att kunna göra ett inlägg till er med bild, för ett inlägg på bakverk/mat utan bild är som en lussekatt utan saffran
Vill du ha fler tips på vad du kan göramed dina frukter och bär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" i listen till höger eller gå in under etiketten sylta och saft här i listen till vänster
Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor. Hallon och blåbär, krusbär - eller kanske vinbär - går också bra
Det viktiga när man gör all smörgåstårta är attgöra fyllningen ganska lös och fylla den i god tid - jag brukar göra det kvällen innan - så att fyllningarna hinner tränga in i bottnarna och "safta till" dem
Risflingorna kan bytas mot glutenfriahavregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för attgöra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Om man inte tål mandel kan mandeloljan bytas till kokosolja eller en fin rapsolja. Nja, nu har jag väl inte tänkt mig att hamna i en kaka precis - även om likheterna är påfallande - men det måste ju finnas andra sätt att komma till användning för oss mänskliga banan-look-alikes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.