Fräs det med lite olja i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Häll lite tomatsås i botten och varva sedan med lasagneplattor, tomatsås, ostsås oliver och soltorkade tomater
Häll av vattnet från belugalinserna och skölj dem under rinnande vatten innan du häller över dem i tomatsåsen och serverar alltsammans med liten riven ost
Veckans vegetariska. Kokosgryta med gurkmeja. Massvis med gurkmeja såklart. Kör man med kokosmjölk, skeda ur mer av det feta och skippa lite av vattnet
Sist körde vi en vegetarisk variant som blev nästan lika uppskattad som den klassiska med köttfärs. Fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna, ha sedan i champinjonerna och fräs med
Vi käkade biffarna med ugnsstekt potatis och en kall sås (se recept nedan). Jag kan även tänka mig att det kan vara gott att servera biffarna med ris eller någon annan form av gryn samt en mustig tomatsås
Servera gärna tillsammans med en god vitlöksmajonnäs, sås och klyftpotatis/sötpotatis. Goda vegetariska kikärtsbiffar som kan ersätta köttet i hamburgaren för den som vill
Häromdagen testade jag att göra en glutenfri pizzabotten med blomkål som huvudingrediens. Fårosten tog effektivt bort smaken av kokos, något jag uppskattade mycket, då jag blivit rätt trött på kokossmak efter några år med lite för mycket kokosolja i min mat
Blanda alltsammans med pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Fördela fyllningen i 4 pitabröd, gärna med salladsd bakade rotfrukter till
Så nu experimenterar jag i köket med vegetarisk mat. I förra veckan gjorde jag supergoda kikärtsbiffar och igår ville jag utveckla dessa med goda kryddor och smaksättningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.