Vi tycker förstås att vegetariskt kan man äta varje dag, hela året runt. Bloggen rymmer en hel del smarriga vegetariska recept (som till exempel hur du gör en grekisk linssoppa, morots- och halloumibiffar och grönkålschips med parmesan)
Ta så bra kvalle på pastan som du har råd med. Liquid smoke gör att du får en subtil ton av rökighet, precis som i en carbonara med rökt sidfläsk – men utan lidande och resursslöseri
Saken är den att jag har så SJUUUUUUKT fullt upp med en massa olika spännande projekt just nu – men att majoriteten av dem handlar om vad som kommer att dyka upp på bloggen om ett tag, inte just nu
Jag gjorde en helt vegetarisk pizza den här gången, anledningen till det var att jag ville testa en fin buffelmozzarella som jag köpte på Mezza och ostronskivling från marknaden, som jag hade marinerat i en kryddig citronlag
Jag har den senaste tiden läst en del om ayurveda och försökt förstå/lista ut vilken personlighet/kroppstyp som mest stämmer in på mig och vad jag med tanke på det borde äta för att må som bäst
Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mosa med en gaffel. Hacka salladslöken. Blanda med bönorna och tillsätt ägget, mjölet, riven vitlök, salt och peppar
Det här var verkligen supergott. I det ursprungliga receptet, som jag hittade på matklubben. nu, gjordes denna gratäng antingen på kyckling eller fläskkött, men jag bytte ut köttet mot kikärtor istället
Idag påminner jag om en favorit med kikärtspasta som jag tidigare skapat för Kung Markatta. Tycker det är så kul med alla nya pastasorter på marknaden gjorda av diverse bönor och linser
Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – Pad Thai
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.