Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelvärme, fräs lök och vitlök. Häll på linserna och buljongen, täck med lock och sjud i 8-10 min tills buljongen är absorberad, smaksätt med salt och peppar
Idén till denna vegetariska middagsgryta, med b. Det blir mycket sådan mat här hemma just nu eftersom både jag och maken har med oss matlåda till jobbet
Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat. Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd
Blanda alltsammans med pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Fördela fyllningen i 4 pitabröd, gärna med salladsd bakade rotfrukter till
Smaka av med mango chutney, salt och peppar. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med 1 msk olja. Späd med krossade tomater, vatten och kokosmjölk, och låt sjuda i ca 25 minuter. Dela blomkålen i små buketter och fräs dem i en stekpanna med 1 msk olja
Servera direkt med valfri pasta, en fräsch sallad, riven parmesan och färska örter. Jag är heeeeelt slut efter tre dagar med pressvisningar men samtidigt så glad och tacksam för alla möten
Eller om du är hungrigare så lägg till pasta, bulgur, ris eller någon annan älskad kolhydrat. vegetariska currybiffar på majs och bönor samt ärt-tsatziki med dill
Till biffarna på bilden åt vi hemgjorda potatisklyftor som var rester från dagen före samt en stor sallad med blandade grönsaker, bland annat grillad majs som är så gott
Servera bönpastanmed grönsaksblandningen, samt en fräsch sallad. Blanda de rostade grönsakerna med smulad fetaost, chiliflakes, rostade solrosfrön och basilikablad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.