14 dl
mjölk, kokosmjölk, sojamjölk eller havremjölk
110 små
potatisar med fint skal ex. delikatesspotatis
11 röd
paprika
110
champinjoner
12
salladslökar
1 Tillbehör:
gott bröd
12 dl
matyoghurt blandat med 2 krm mynta samt 2 msk citronsaft och 2 msk vattenSkala och hacka löken. Skala och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök i oljan i några minuter. Rör ner curry samt alla kryddor och fräs runt i någon minut. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, vatten samt mjölk. Rör om och låt linserna koka i 10 minuter på medelvärme. Putsa potatisen och skär bort ev. fult skal. Dela i grova bitar och koka med linserna i ytterligare 20 minuter. Rör om då och då så att det inte bränns. Skölj och tärna under tiden paprika samt svamp. Tillsätt till grytan när det är 10 minuter koktid kvar. Skölj och strimla vårlöken. Tillsätt när det är ca 3 minuter kvar. Smaka av grytan med salt, peppar och curry samt chili. En nypa socker samt tsk vinäger kan också göra susen. Linsgrytan är klar att servera.
Denna linsgryta är en favorit i vårt hus hos både stora och små, och håller sig bra i kylen i några dagar när vi förbereder några måltider för den kommande veckan
En god middag med en kryddig vegetarisk gryta med röda linser som serveras med ris, mm. Barnen tyckte att det var för starkt, så nästa gång ska jag göra linsgrytan mildare och ta mindre av cayennepeppar och ingefära
Det blev denna vegetariska gryta med röda linser som stod på menyn. Denna gryta skulle absolut platsa på det vegetariska julbordet också tack vare kryddningen
Receptet till denna linsgryta är än en gång signerat förskolans kock Jill och taget ur hennes bok ”Hemlagat”, och maträtten seglar direkt upp på vår topplista med vegetariska favoriter
Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.