Vegetarisk linsgryta
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 12 msk olja eller smör
  • 12 krm chiliflakes eller 1 röd spansk chilifrukt
  • 12 tsk garam masala
  • 11 tsk curry
  • 10,5 tsk gurkmeja
  • 14 dl röda linser
  • 1400 g krossade, passerade eller hela burktomater
  • 14 dl vatten
  • 1 salt och peppar
  • 14 dl mjölk, kokosmjölk, sojamjölk eller havremjölk
  • 110 små potatisar med fint skal ex. delikatesspotatis
  • 11 röd paprika
  • 110 champinjoner
  • 12 salladslökar
  • 1 Tillbehör: gott bröd
  • 12 dl matyoghurt blandat med 2 krm mynta samt 2 msk citronsaft och 2 msk vattenSkala och hacka löken. Skala och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök i oljan i några minuter. Rör ner curry samt alla kryddor och fräs runt i någon minut. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, vatten samt mjölk. Rör om och låt linserna koka i 10 minuter på medelvärme. Putsa potatisen och skär bort ev. fult skal. Dela i grova bitar och koka med linserna i ytterligare 20 minuter. Rör om då och då så att det inte bränns. Skölj och tärna under tiden paprika samt svamp. Tillsätt till grytan när det är 10 minuter koktid kvar. Skölj och strimla vårlöken. Tillsätt när det är ca 3 minuter kvar. Smaka av grytan med salt, peppar och curry samt chili. En nypa socker samt tsk vinäger kan också göra susen. Linsgrytan är klar att servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.