Det salta från Halloumin, det nötiga från spenatbladen, det söta från soltorkade tomaterna, det syrliga från tomaterna, det krämiga från avocadon osv osv
Vi älskar grönsaksbiffar här hemma. HÄR. hittar du recept på några av våra favoriter. Det är så gott att servera grönsaksbiffar med sallad, couscous eller som vi gjorde här med friterade potatisklyftor, waldorfsallad och ajvar
Blanda mald mandel och florsocker, tillsätt äggvita och rosenvatten, lite i taget. Rör hela tiden. Smeten ska inte bli för torr, men inte heller för klib-big, det ska gå att forma små bollar utan problem
Huvudingredienserna är tomat, paprika, lök, och ägget som en knäcker i grytan och låter pocheras. The main ingredients are tomatoes, paprikas, onions, and the pouched eggs
Hacka tomaterna och ta bort stjälken. Häll tomaterna i pannan och tillsätt tomatpuré, paprikapulver, chiliflakes, strösocker, svartpeppar, spiskummin, cayennepeppar och salt
Då passar det väl alldeles utmärkt att servera en soppa till kvällsmat eller lunch. Det här en tomatsoppa jag gör rätt så ofta, dels för att den är ljuvligt god men också för att den är så vansinnigt enkel att göra, med andra ord går den fort-fort att fixa
Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, vatten samt mjölk. 1400 g krossade, passerade eller hela burktomater. 12 dl matyoghurt blandat med 2 krm mynta samt 2 msk citronsaft och 2 msk vattenSkala och hacka löken