Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och släng i blomkålenmed smör. Blanda runt, smaka av med salt och peppar (samt om du behöver ha i mer kryddor)
Idén till denna vegetariska middagsgryta, med b. Det blir mycket sådan mat här hemma just nu eftersom både jag och maken har med oss matlåda till jobbet
Smaka av med mango chutney, salt och peppar. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med 1 msk olja. Späd med krossade tomater, vatten och kokosmjölk, och låt sjuda i ca 25 minuter. Dela blomkålen i små buketter och fräs dem i en stekpanna med 1 msk olja. Tillsätt blomkålen till grytan de sista 5 minuterna av koktiden. 1 st blomkålshuvud
Serveras för sig själv eller med nybakade frallor. Denna linsgryta är en favorit i vårt hus hos både stora och små, och håller sig bra i kylen i några dagar när vi förbereder några måltider för den kommande veckan
Heat 1 tbsp olive oil in a medium skillet and cook the mushrooms until tender. Heat 2 tbsp olive oil in a large skillet over medium heat and cook the onions and garlic for a few minutes until the onion becomes translucent
Den vegetariska maten för med sig så mycket goda, och för en del personer nya, smaker och konsistenser man inte får på samma sätt med mer köttbaserad kost
Servera linsgrytanmedblomkål och naanbröd. Linsgryta. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, chili, ingefära och vitlök med kryddorna under omrörning
Smaka av grytan med salt, peppar och curry samt chili. Linsgrytan är klar att servera. 110 små potatisar med fint skal ex. 12 dl matyoghurt blandat med 2 krm mynta samt 2 msk citronsaft och 2 msk vattenSkala och hacka löken. Rör om och låt linserna koka i 10 minuter på medelvärme. Dela i grova bitar och koka med linserna i ytterligare 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.