Deg/bröd recept

Deg/bröd recept

Vaniljbullar - se & gör

Vaniljbullar - se & gör

Vetedeg700 g vetemjöl [12 dl] 300 g standardmjölk, rumsvarm [3 dl] 120 g strösocker [1,25 dl] 100 g smör, rumsvarmt 1 ägg 10 g salt [1,5 tsk] 30 g kardemummakärnor, stött (2 msk) 30 g jäst, smulad
Kladdkakebullar

Kladdkakebullar

Kladdkakefyllning100 g smör 1,5 dl strösocker 0,5 dl brunt farinsocker 1 msk vaniljsocker 2 ägg, stora 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 krm salt
Scones

Scones

Ingredienser Portioner. 8 st 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 krm salt 50 g smör eller margarin 2 dl mjölk ost eller marmelad till servering Till servering ost marmelad Lägg till i inköpslistan
Ciabatta med Surdeg

Ciabatta med Surdeg

Ingredienser 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 75 g (1/2 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 300 g (ca 3 dl) vatten, ca 30°C 250 g (ca 4 dl)vetemjöl special 160 g (ca 2,5 dl) durumvete 13 g (ca 1 msk) olivolja 9 g (ca 1,5 tsk) salt   Topping Sikta lite durumvete på bröden innan de ska gräddas
Barkis/Toast/Frallor

Barkis/Toast/Frallor

Ingredienser 2 pkt (100 g) KronJäst för Matbröd 30 g (ca 5 tsk) salt 20 g (ca 4 tsk) socker 50 g margarin eller smör 500 g (ca 5 dl) mjölk 500 g (ca 5 dl) vatten 1200 g (ca 20 dl) vetemjöl 350 g (ca 6 dl) grahamsmjöl, eller annat fullkornsmjöl Pensling 1 ägg Garnering vallmofrö eller annan favorit topping
Lussebullar

Lussebullar

Ingredienser Portioner. 30 bullar 50 g jäst 175 g smör eller margarin 2 påsar saffran à 1/2 g 2 dl socker 5 dl mjölk 1/2 tsk salt ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g) Till pensling och garnering ägg russin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Leilas underbara vaniljbullar

Leilas underbara vaniljbullar

1 msk kardemummakärnor 3 dl mjölk 50 g jäst 1,5 dl strösocker 0,5 tsk salt 150 g smör, mjukt 1 ägg (ekologiskt) 1,2 l vetemjöl special
Kanelbullar - grundrecept

Kanelbullar - grundrecept

150 g smör eller margarin, rumsvarmt (eller 1½ dl flytande). 5 dl mjölk. 50 g (1 pkt) jäst för söta degar