Jul

Jul

Vit glögg på syrensaft

Vit glögg på syrensaft

Börja med förberedelserna en dag innan det tänkta serveringstillfället, så att julens kryddor kommer till sin rätt och får blomma ut ordentligt
Matjessilltårta i portionsglas med smörstekt kavring

Matjessilltårta i portionsglas med smörstekt kavring

Fyllning2 gelatinblad, blötlagda 3 dl crème fraîche 1 dl gräddfil 1 ägg, hårdkokt och rivet 1 förp hela matjessillfiléer, hackade (à 200 g) 100 g kokt potatis, kall och riven 0,5 dl dill, hackad 2 msk gräslök, finskuren salt peppar
Saffranskolasnittar

Saffranskolasnittar

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 160 gram smör , rumsvarmt 1 gram saffran 1,5 dl strösocker 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 0,5 dl ljus sirap 0 pärlsocker , ev
Ris à la mande

Ris à la mande

1. Vispa grädden och blanda i vaniljpulver. 2. Rör ner risgryten i grädden. 3. Häll upp i glas. Ringla över körsbärssås och toppa med lätt hackade, rostade mandlar
Recept: Sockerfri JordnötsFudge

Recept: Sockerfri JordnötsFudge

Sockerfri JordnötsFudge. Du behöver. 1 dl kokosflingor. 1 dl osötad jordnötssmör. 2 msk smör. 2 msk kokosolja. 2 msk honung
Julbrownies med kardemummatryffel

Julbrownies med kardemummatryffel

Häll tryffel över kakan, toppa med mortlade julkryddor eller strössel. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen i mikro eller vattenbad, låt svalna något
Salta påskbakelser

Salta påskbakelser

1. Koka potatisen 10 minuter i saltat vatten, tillsätt blomkål och koka tills allt är mjukt. 2. Häll av vattnet, mosa med smör
Citrus- och ingefärsglögg

Citrus- och ingefärsglögg

1. Koka samtliga ingredienser tills du känner en tydlig kryddsmak, cirka 10 minuter. Låt svalna. 2. Pressa i citron och apelsin
Rosa glögg

Rosa glögg

Lägg is, citrusskivor, tranbär och mynta i glas. Toppa med glögg och soda
bålSaffransglögg

bålSaffransglögg

1. Värm upp samtliga ingredienser till det nästan kokar. 2. Dra kastrullen åt sidan och låt dra till önskad smak, gärna ett par timmar
Glutenfritt saffransbröd

Glutenfritt saffransbröd

torkade tranbär (eller korinter/russin blötlagda i julmust, alt. 1. Smält smöret och smula jästen i en bunke
Tre saffranskakor på en deg

Tre saffranskakor på en deg

Juliga jitterbugg1. På Susannes blogg finns steg för steg-instruktioner med bilder. Susannes små saffranskakor – grunddeg1