Jul

Jul

Julens godaste lutfisk

Julens godaste lutfisk

2 kg lutfisk. Såsen. 5 ansjovisfiléer 2 msk smör 2 msk vetemjöl (eller maizena) 3 dl vispgrädde 3 dl mjölk salt peppar
Ris à la Malta

Ris à la Malta

Ris à la Malta är en klassisk efterrätt på julbordet.   Jag vill att min Ris à la Malta ska smaka mycket vanilj och den ska serveras med en saftsås med smak av jordgubb
Ris à la malta med hallon

Ris à la malta med hallon

Än är julen inte slut och idag njuter vi av lutfisk till middag. Ris à la malta är klassisk dessert till detta
Ris a la Malta

Ris a la Malta

Ris a la Malta på julafton är ett måste. Men det behöver nödvändigtvis inte vara precis efter all julmat, det kan vara lite senare på kvällen när man sitter uppkrupen i soffan, men lite julmusik och tända ljus
Christinas tunnskurna pepparkakor

Christinas tunnskurna pepparkakor

Koka upp farinsocker, sirap och vatten. Tillsätt kryddorna samt bikarbonaten upplöst i konjaken. Häll alltsammans över smöret och rör tills smeten är kall
Baddare - MarshmallowKex

Baddare - MarshmallowKex

Baddare - MarshmallowKex. 19 februari 2018 @ 19. 28. En gång om året tillverkar Göteborgs Kexfabrix i Kungälv en av många eftertraktad sötsak, Bräck eller Baddare som den också kallas