Veganska tacos med limelinser. Ta av från värmen och mosa linserna lite med baksidan av en stekspade så att linserna blir till en tjock och saftig färs
Koka linserna i vatten och låt dem småputtra tills de är klara. 1 dl röda linser1/2 paprika1/2 gul lök1/4 av en normalstor zucchini1 buljong tärning1 förp 400g passerade tomater1 nypa methilöv1 nypa rosmarin1 nypa basilikasalt efter smak2 msk tomatpurè2 knivsuddar med rökt paprikapulver Gör så här. 1 dl röda linser
Tillsätt linserna, och låt grytan koka i ytterligare 10-15 min. 5 dl röda linser, okokta. Se till så att potatis, morötter, palsternacka är skalade och skivade i lagom stora bitar (så att grytan går att äta med enbart sked)
Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Häll linserna i matberedaren. 1 tetra/burk med färdigkokta linser (380 g). 10 - 15 champinjoner 1 tetra/burk med färdigkokta linser (380 g)
I. d. a. g. h. r. v. i. t. e. s. n. å. o. l. y. ,. k. ö. f. ä. V. p. m. c. j. b. M. 1. u. ½. –. 2. 5. 0. 3. é. F. è. G. S. H. T. L. A. x. K. -. D. N. /. B. w. R. t d. d l
VEGANSK LAMMCURRY MED LINSER, AUBERGINE, BLOMKÅL OCH POTATIS2 msk curry1 hel kanelstång5 hela kardemummakapslar2 kryddnejlikor1 bit stjärnanisnågra curryblad1-2 tsk spiskummingärna lite malen eller hel fänkål2 finhackade gula lökar3 skivade morötter5 hackade vitlöksklyftor1 tsk finhackad ingefära2 auberginer i tärningar500 g blomkål i buketter½-1 dl gröna eller bruna linser5 torkade tongku (shitake)-svampar i bitar2-3 dl vatten3 potatisar i bitar150 g veganskt lammkött i tunna skivor (kan uteslutas eller ökas beroende på ekonomi
En klassisk mujadara görs med gröna linser och kokas inte på samma sätt som mujadara makhbosa görs. Inlägget Mujadara makhbosa- Vegansk gryta med linser dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Linser är förbannat gott, även om man som här använder färdigköpta linser till ”köttfärssåsen”. Vill man jobba lite mer i köket så kokar man såklart egna – svarta Belugalinser är min favorit
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.