Toppa med exempelvis körsbärstomater och vegansk mozzarella. Denna bönlasagne är en riktigt proteinbomb med flera olika proteinkällor från bönor och linser
När man då ändå lyckas skapa en komplett maträtt, efter att enbart ha köpt till en paprika, en lime och en burk kokosmjölk, så blir man ju faktiskt lite nöjd med sig själv
Veganskcurrygryta – servera med mycket sallad och ris eller quinoa. Veganskcurrygryta. Gjorde den här snabblagade grytan i veckan och den är både vegansk, gluten- och laktosfri
Jag serverade med lite vegansk parmesanost på toppen. Resten av familjen skulle äta spagetti med köttfärssås, och jag bara kände att jag inte alls var sugen på kött
Det är en god pastasås, i lasagne eller ovanpå de spenat och ost-fyllda canellonisarna, passerad som soppa med smulad fetaost och råpressad vitlök ovanpå eller till exempel på grillad blomkål som jag provade
Servera gärna med råris eller bröd. Tillsätt sötpotatisbitarna och linserna och rör om. Currygrytamedlinser och sötpotatis4 portioner1 msk kokosolja2 vitlöksklyftor, rivna eller pressadeca 2 cm färsk ingefära, riven1 tomat, hackad i småbitar1 msk currypulver1/2 tsk starkt paprikapulver1 tsk örtsalt1/2 tsk svartpeppar2 sötpotatisar, tärnade2 dl gröna linser (okokta)7 dl vatten 1 dl krämig kokosmjölk1
Smaka av med salt och peppar. Häll över buljong och tillsätt linserna. Servera med ris, mango chutney och gärna papadums (finns att köpa i indiska mataffärer, i Göteborg finns det en välsorterad affär nära Hjalmar Brantingsplatsen, Indian Food House) eller varför inte naanbröd
Inlägget Mujadara makhbosa- Vegansk gryta medlinser dök först upp på ZEINAS KITCHEN. En klassisk mujadara görs med gröna linser och kokas inte på samma sätt som mujadara makhbosa görs
Skölj linserna och lägg i dom tillsammans med övriga ingredienser i stekpannan. Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.