En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta
I. d. a. g. h. r. v. i. t. e. s. n. å. o. l. y. ,. k. ö. f. ä. V. p. m. c. j. b. M. 1. u. ½. –. 2. 5. 0. 3. é. F. è. G. S. H. T. L. A. x. K. -. D. N. /. B. w. R. t d. d l
Det är en god pastasås, i lasagne eller ovanpå de spenat och ost-fyllda canellonisarna, passerad som soppa med smulad fetaost och råpressad vitlök ovanpå eller till exempel på grillad blomkål som jag provade
På medlinserna bara. LCHF, GI, viktväktare, Medelhavskost… you name it. Linser är förbannat gott, även om man som här använder färdigköpta linser till ”köttfärssåsen”
Jag gillar att testa olika recept på bolognese, men den bästa bolognesen äts fortfarande i Italien. En av världens mest kända rätter som kan tillagas på hur många olika sätt som möjligt
Fräs grönsakerna i smör eller olja tillsammans medlinserna. Späd ev med mer vatten. Jag använde svarta linser som bas och lät den stå och puttra i minst en timme
Häll av vattnet och blanda de varma linsernamed rödlöken och dressingen och låt svalna. Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.