Mat

Mat

Löjromspizza på blomkålsbotten

Löjromspizza på blomkålsbotten

Gör så här. Mixa blomkålen och häll över i en bunke. blanda i mandelmjöl, ägg & osten. Bred smeten på smörpapper till önskad storlek
grönkålspaj med valnötter och västerbottenost

grönkålspaj med valnötter och västerbottenost

Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, gärna i matberedare och tryck ut i en pajform. Krydda med salt, peppar och muskot, tillsätt mjölk och matlagningsgrädde och låt allt puttra ihop på svag värme tills kålen mjuknat
Morots- och halloumibiffar

Morots- och halloumibiffar

Biffar250 g morot 1 halloumiost, ca 200 g 2 ägg 0,75 dl ströbröd 1 krm chiliflakes salt svartpeppar, nymalen olivolja
Mazarinkaka med blåbär

Mazarinkaka med blåbär

Har ni kanske mängder av blåbär i frysen från sommaren. Eller helt enkelt kanske bara är jädrans sugen på en fräsig blåbärskaka
Fetaostcreme

Fetaostcreme

150-200g fetaost (1 paket). 2 dl creme fraiche (34%). 1 liten vitlöksklyfta. 1 tsk smör. salt, peppar, timjan1
Carpaccio med löjrom och pepparrot

Carpaccio med löjrom och pepparrot

Fantastiskt god förrätt. Jag har bloggat om den förut men den är värd ännu en plats i rampljuset. Tips till nyårsafton
Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

Ingredienser Portioner. 4 500 g sötpotatis 1 msk svarta sesamfrön 1 msk vita sesamfrön 1 msk olivolja 1 tsk salt 200 g svartkål Dressing 2 msk olivolja 1 msk riven färsk ingefära 1 pressad vitlöksklyfta Lägg till i inköpslistan