Mat

Mat

Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

Ingredienser Portioner. 4 500 g sötpotatis 1 msk svarta sesamfrön 1 msk vita sesamfrön 1 msk olivolja 1 tsk salt 200 g svartkål Dressing 2 msk olivolja 1 msk riven färsk ingefära 1 pressad vitlöksklyfta Lägg till i inköpslistan
Tabbouleh sallad med bulgur

Tabbouleh sallad med bulgur

4 tomater i tärningar. 2 dl bulgur, finkrossad eller grovkrossat, okokt. 0,5 tsk salt. 0,5 gurka i tärningar
Köttfärsbiffar med stekt lök

Köttfärsbiffar med stekt lök

När vattnet kokat in och löken mjuknat, tillsätt matfettet och fräs löken tills den får färg. Servera såsen till biffarna med den stekta löken, kokt potatis, tomater och kokt broccoli
Grönsaker med sweet & sour sås

Grönsaker med sweet & sour sås

Grönsaker med sweet & sour sås, 4 portioner1 vitlöksklyfta, hackad1-2 paprikor, i bitar1 liten purjolök, strimlad200 g minimajs, delad1 burk (425 g) wokgrönsaker1 påse (100 g) färsk speat2 msk olja1 dl sweet & sour sås0,5 dl vattensalt, pepparFörbered grönsakerna