1 SvartpepparBörja
med att koka pastan och gör tomatsås: Hacka gul lök och vitlök grovt och fräs i oljan så att det blir mjukt. Slå på krossade tomater och låt puttra. Lägg i buljongtärning och tomatpuré. Låt puttra vidare på svag värme och gör under tiden bollarna. Mixa solroskärnorna fint i en mixer. Lägg över i en separat skål. Mixa kidneybönorna och havregrynen. Blanda ned i skålen med frömixet. Riv den gula löken fint, blanda i. Slå på soja, örter och peppar (jag använde svartpeppar men vitpeppar är också gott). Rulla till bollar, blir ca 20 stycken. Stek på medelvärme i olja. Slå på örter i tomatsåsen. Mixa helt slät. Låt bli varm och blanda i pastan. Servera med bullarna och sallad till.
Servera köttbullarna i tomatsåsen tillsammans medpastaoch bondbönor. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt såsen småputtra under lock medan du gör köttbullarna
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera den med tomat- och köttbullssåsen. Dela, kärna ur och hacka chilin och fräs i olja med lök och vitlök
Innan såsen ska serveras så grovhackar du en näve med basilikablad och lägger i tomatsåsen. Avsluta med att hacka lite färsk timjan och strö över, låt bryna med någon minut
-Frasiga veganska raggmunkar med rökig och knaperstekt tofu. Att kombinera med nudlar är klassiskt och alltid smarrigt, men visste du att det faktiskt går utmärkt att variera medpasta
Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot i gips och rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar och skridsko-jagande, middagar och födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg
Pastavattnet tajmas och sätts på när köttbullarna åker in i ugnen så att pastan blir klar samtidigt. Extra stora köttbullar som badar i tomatsåsoch gräddas i ugnen med parmesan och mozzarella
Pasta är en väldigt bra rätt om man bara vill slänga ihop något och har begränsat med slantar. Krydda kycklingen med valfri krydda och stek sedan allting i lite smör/olja i en het panna – salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.