Pasta

Pasta

  • 16 Recept
Tagliatelle al Ragu bolognese

Tagliatelle al Ragu bolognese

1Koka pastan al dente enlig anvisningar. 500 g Färsk tagliatelle. 160 g Riven parmegiano reggiano
Spagetti med linsbolognese

Spagetti med linsbolognese

6 Bolognese 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 morötter ca 200 g rotselleri 2 msk olivolja 1/2 dl tomatpuré 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad rosmarin 2 lagerblad 2 förp hela skalade tomater (à 390 g) 1 1/2 dl torra röda linser 2 grönsaksbuljongtärningar 2 msk soja 5 dl vatten salt och svartpeppar 1 kruka basilika Pasta 6 port spaghetti Sallad 1 rödlök 3 tomater 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Snabb tomatpasta med rostade kikärtor

Snabb tomatpasta med rostade kikärtor

Börja under tiden koka upp vatten till pasta och lägg i pasta när vattnet kokar. Ska bara bli lätt rostade, inte bli bruna När pastan kokat klart
Pasta med tomat och sidfläsk

Pasta med tomat och sidfläsk

400 g pasta 300 g rimmat sidfläsk 4 tomater 3 peperoncino, frukter 1 klyfta vitlök, krossad 1 gul lök, finhackad 1 dl vitt vin 1 dl olivolja 1 dl parmesanost, grovriven salt
Pasta med mascarpone, valnötter och rucola

Pasta med mascarpone, valnötter och rucola

400 g Zeta Maccaronetti Casa Di Luca [1 förp] 1 schalottenlök (liten) 1 klyfta vitlök, finhackad 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico Ekologisk 2 dl Zeta Matlagningsvin Vitt 50 g rucolasallad 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån, riven 70 g valnötter, brutna i bitar 100 g Zeta mascarpone salt svartpeppar
Linslasagne med paprika och mozzarella

Linslasagne med paprika och mozzarella

4 Lasagne 2 förp kokta gröna linser (à 380 g) 530 g grillad paprika 1 kruka basilika ca 12 lasagneplattor 390 g pastasås tomat & chili 390 g pastasås tomat & basilika 3 dl lätt crème fraiche salt peppar 1 förp mozzarella (à 125 g) Sallad 1 silverlök 1 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) 3 msk tomatpuré 500 g krossade tomater 1 tsk flytande honung 1 grönsaksbuljongtärning 2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner) 4 dl vatten 200 g fryst bladspenat 2 halloumiost (à 200 g) 1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade) 1 1/2 dl riven prästost salt och svartpeppar ev färsk timjan till garnering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lasagne de luxe

Lasagne de luxe

10-12 färska lasagneplattor 600 g blandfärs smör, att steka i 1 gul lök, riven 2 klyfta vitlök 400 g krossade tomater (eller passerade tomater) 0,5 dl chilisås salt peppar olivolja, till formen 3 dl mozzarellaost, riven färsk oregano, att garnera med
Krämig carbonara med sidfläsk och ärter

Krämig carbonara med sidfläsk och ärter

500 g pasta (gärna tagliatelle, linguini, eller spaghetti) 1 gul lök (stor) 1 klyfta vitlök 1-2 msk olivolja, att steka i 200 g rimmat sidfläsk 4 dl frysta ärtor, tinade 5-6 äggulor 1-1,5 dl vispgrädde 3-4 dl parmesanost, finriven 1,5 dl gräslök, finhackad salt svartpeppar, nymald ev rucolasallad, blad, till servering
Grönkålspasta med parmesan

Grönkålspasta med parmesan

400 g pasta. 400 g pasta salt 1 gul lök 2 klyftor vitlök 2 msk smör 1 krm salt 250 g grönkål 2 dl crème fraiche 2 msk grönsaksfond 3 dl kokvatten 2 dl valnötter 2 dl parmesanost svartpeppar, nymalen 1 citron, i klyftor