Pasta med tonfiskcrème och tomatsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk (i olja)
  • 10,5 dl kapris
  • 11 klyfta vitlök, skalad
  • 11 ägg
  • 11,5 dl matolja
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 11 schalottenlök
  • 1400 g krossade tomater
  • 1 olivolja, till stekning
  • 1300 g pasta (t ex gnocchi)
  • 11 citron (saften)
  • 11 dl parmesanost, riven
  • 11 kruka färsk kruspersilja
  • 1 Tonfisksås1 burk tonfisk (i olja) 0,5 dl kapris 1 klyfta vitlök, skalad 1 ägg 1,5 dl matolja salt peppar
  • 1 Tomatsås1 schalottenlök 400 g krossade tomater olivolja, till stekning
  • 1 Till servering300 g pasta (t ex gnocchi) 1 citron (saften) 1 dl parmesanost, riven 1 kruka färsk kruspersiljaTonfisksås
  • Lägg tonfisken, kaprisen och vitlöken i en hög skål tillsammans med ägget. Mixa slätt med stavmixer. Tillsätt matoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt och peppar. Tomatsås
  • Skala och finhacka schalottenlöken. Svetta löken i en kastrull eller panna med olivolja. Tillsätt tomater och koka ihop såsen. Servering
  • Koka pastan i rikligt med vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och bland pastan med tomatsåsen. Vänd ner tonfiskröran och smaka av med citronsaft och salt. Toppa pastan med riven parmesan och hackad kruspersilja. Glöm inte att matsortera skal från lök och rester från persilja och citron för en mer hållbar matlagning, och njut av ditt goda pasta. /Köket-redaktionen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.