Vi är knappast först på bollen med detta recept, min man och jag. I stället ger det mig ett ypperligt tillfäle attt nämna en av mina budord såsom matbloggare med en viss, om än måttlig, senioritet
När det är någon speciell begivenhet, ja eller bara min födelsedag (den enda dagen jag inte vill baka) så brukar vi åka till Chokladfabriken och köpa min favorit tårta, och när vi ändå är där brukar vi köpa med oss lite fantastiska chokladtryfflar och min favort är chokladdoppad lakritskolamedhavssalt på
Chokladbollar med en touch av lakrits (LCHF). Jag har en stor förkärlek till choklad ochlakrits. och att kombinera dessa två smaker är en riktigt hit för mina smaklökar
Fyllningen är en smörkräm med vit choklad, vanilj och färskost. Ovanpå ligger en blandning av rostade salta nötter och över det har jag hällt en ljuvlig hemmagjord kolasås med en hint av salt
Sen tror jag på att unna sig det godaste man vet för att hålla motivationen uppe och i mitt fall råkar det vara kola och choklad kombinerat med lite salt
De söta kompletterar jag med en musli bar. men sen under graviditeten blev jag helt beroende av saft (då jag vägrade dricka kolsyrat) och den byttes ut mot PEPSI MAX efter jag slutade med amning
Mini-saffranssemlor Tjuvstarta semmelsäsongen med de här juliga munsbitarna - varför vänta. Tillsätt resten av degspadet med finstött saffran iblandat, socker, saltoch största delen av mjölet
Har du inte mandlar eller bovete hemma, går det bra att byta ut dessa mot andra nötter eller frön - ta det som finns hemma, men håll dig inom mängderna som jag angivit, så ska du se att det blir bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.