Ringla mörk chokladmed en liten sked över kokostopparnaoch låt stelna. 2 Rör ihop kokosflingor, smör, socker, ägg och apelsinskal (endast det orange) och låt stå 10 min. 3 Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till toppar och grädda mitt i ugnen 10–15 min. 4 Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. 50 g mörk choklad
Jag satt förut idag och funderade på vad man kunde hitta på för roliga tillbehör som är snabba och goda då jag har en ljus choklad brownie ståendes på kylning, då slog det mig att varför inte servera den medkaramell popcorn
Tycker det är så himla kul att baka småkakor och dessa klassiska kokostopparna valde jag att smaksätta med lite apelsin och garnera med mörk choklad för att få fram lite mer smak
Pannacotta500 g grädde [5 dl] 2,5 gelatinblad 1 vaniljstång 180 g strösocker [2 dl] 2 dl vatten 3 g flingsalt. Karamelliserade nötter135 g strösocker [1,5 dl] 50 g sötmandel, skalade 50 g hasselnötter, skalade 30 g smör
Dekorerade med några sockerblommor och serverade sedan med lättvispad grädde. I Nutellaganachen rörde jag i lite vit chokladsmörkräm jag hade över från en tårta men det är såklart lika gott med originalreceptet
Pensla bottnarna med såsen och frys in det som blir över. Testa med en sticka, den ska vara smetfri. Blanda mjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat ochsalt i en skål
Popcorn, jordnötter, pistagenötter, cashewnötter, saltkaramellsås, choklad, jordgubbar, mini-marshmallows eller vad du vill lyxa till din kladdkaka med till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.