I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Vegansk Brownie - 3 bitar. Vegansk Brownie - 3 bitar
Många efterfrågar veganska recept på bakverk, vilket jag tycker är toppen. Jag försöker att baka en hel del veganska recept av olika slag, och vill därför påminna om att jag har ett veganskt tema under "tema"-fliken
Dessutom är min variant vegansk också. Istället för grädde använder jag helt enkelt kokosmjölk och det bidrar även till den krämiga konsistensen (dubbelkolla även att chokladen är vegansk)
4 100 g skalad sötmandel 100 g vegansk vit choklad 1 bittermandel 1/2 dl vatten 1/2 dl rörsocker 1 krm salt 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) Vid servering 250 g tinade frysta hjortron Lägg till i inköpslistan
Har ni tips eller önskemål på veganska bakverk får ni gärna berätta om dem i kommentarsfältet. Den här veckan har jag iallafall testat att göra vegansk vit choklad smaksatt med syrligt lingonpulver
Rör ihop rumsvarmt margarin/smör, sirap och socker. Veganska kolakakor med saffran och vit choklad. Blanda mjöl, bakpulver, havregryn, vaniljsocker och saffran och rör sedan ner i smörblandningen
Så här gör du. Skölj och rensa kålen, ta bort stjälken och skär kålbladen i remsor. Blanchera i saltat vatten i 3 till 4 minuter tills den är lagom mjuk
Värm ugnen till 180 grader. Lägg bakplåtspapper i en form ( 20 cm x 20 cm ). Botten. Tillsätt samtliga ingredienser till botten i en stor skål eller matberedare
Ett enkelt och gott recept på tunna, frasiga, naturligt glutenfria pannkakor utan mjölmix. Tillsätt havremjöl och potatismjöl och salt och vispa tills smeten är slät utan klumpar
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.