4 bitar gravad lax à 100 g. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 bitar gravad lax à 100 g 250 g frysta ärter 1 dl Arla Köket® lätt crème fraiche parmesan & vitlök 1 citron 600 g potatis
I värmen är det gott med något salt tycker jag. Varmröktlax och färskpotatis är riktig sommarmat. Nu ska ni få receptet på världens godaste sås till just varmröktlax och superenkel
varmröktlax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad
Idag blev det varmröktlaxmed färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering
Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och den kalla såsen. Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
När det är varmt ute älskar jag att äta laxmed potatis och kall sås, det är så gott och kan varieras i oändlighet då laxen kan tillagas i ugn, stekas eller grillas
Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbaka laxfiléer och servera dem tillsamans med en gudomligt god kall sås som man bara rör ihop medanlaxen står i ugnen
Vittsen är att fisken inte skall komma i kontakt med någon direktvärme över huvudtaget. Strö hacket och provencale kryddorna över laxen och krydda sedan på med torrkryddorna efter smak, jag kryddar rejält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.