Servera dina nystekta halloumiskivor tillsammans medpotatissallad. Potatissallad. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumiskivorna på medelhög värme på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Koka potatisen (går lika bra med färskpotatis). Lägg övriga ingredienser i en kastrull och koka upp. När potatisen är färdigkokt, skiva och lägg i créme fraichesåsen
Servera potatissalladenmedhalloumi och toppa med mangold och solroskärnor. Potatissallad. Hacka dillen och blanda den med senap och crème fraiche, smaka av med salt och peppar
150 g halloumiost. Skala och strimla morötterna. Dela svampen i kvartar och skär paprikan i bitar. Fräs morötter och svamp i olja tills morötterna börjar mjukna
Krydda med salt och peppar. Skölj och halvera tomaterna och skiva halloumin. Fördela ugnsgrönsaker och spenat i fyra tallrikar, strö över solrosfrön, pressa över citron, ringla över olivolja och avsluta med lite salt och peppar
Idag fick halloumiosten vara med i en varm pastasallad tillsammans med kantareller och avokado. Stek osten (helst i grillpanna för rändernas skull) Lägg upp salladen på varma tallrikar och toppa med den stekta osten
-) I stället för att göra en dressing till potatisen steker jag den i fettet från fläsket och med lite smör vilket gör den saftig tillsammans med alla grönsaker
En lite seg ost med ordentlig sälta, som passar bäst att steka eller grilla och ätas rykande varm. Jag gjorde en varm salsa på smörstekta cocktailtomater och basilika som tillbehör till några skivor stekt hellim
Finns inte det krydda med salladskrydda. VarmPotatissallad 4 port. 1 stor grovriven morot, dessa lägges i potatiskoket tillsammans med 14 halverade sockerärtor. Låt dem bara koka med 1 min, häll sedan av vattnet, Om man låter morot och ärtor vara med en minut blir salladen varmare. 1 burk creme fraiche gärna med örtsmak blandas i mycket lätt. VarmpotatissalladVarmPotatissallad 4 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.