4 4 port pasta (gärna spirali) 150 g haricots verts 250 g körsbärstomater 400 g halloumiost 1 msk olja 1 dl vatten 130 g pesto basilika salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig
Lite av tomatoljan i såsen och avsmakning med salt och peppar. Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp och squash i förväg, soltorkade tomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomateroch en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomatmed grädde eller crême fraichè
Skiva tomaternaoch lägg ovanpå röran. Rör ner hackad basilika och smaka av med salt och peppar. I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng
Stek i smör och på med allroundkrydda. En blandning av sött och salt. Det hade säkert varit gott med en vinägrett på, men det går ju inte hem hos alla hemma hos mig
En lättgjord och väldigt god potatissalladmed purjolök och kapris. Ställ in potatissalladen i kylen och låt den gotta till sig en bra stund innan servering
Grovhacka de soltorkade tomaternaoch basilikan och tillsätt till löken. Soltorkad tomatsås. Servera den krämiga pastan i djupa tallrikar och toppa med baconkrisp och gurkstavar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.