Så när jag hittade en sås som baseras på just rostad vitlök så lät det ju riktigt gott. Såsen smakade utmärkt tillsammans med grillad lammrostbiff och ugnsbakade rödbetor
Lägg pårödbetorna och blodgrapesklyftor. När det är så varmt ute (och inne) som det har varit nu den senaste tiden står jag ogärna och bakar eftersom a) det blir så himla himla varmt när ugnen är igång, b) det blir helt plötsligt väldigt ansträngande att knåda ihop degar, samt c) precis allting som innebär att en måste röra på sig blir ansträngande
Skär köttet tunt och lägg upp på en serveringstallrik. färska rödbetor. Lägg på betorna. Halstra kalvinnanlåret i en mycket het stekpanna utan fett runt om och gnid sedan in det grovt salt
Hittar du inte rödbetor med blast kan du byta ut blasten mot spenat. rödbetor med blast. Bräsera i ugnen på 180 grader i ca 40-50 minuter tills betorna är mjuka men med lite tuggmotstånd. Pesto på rödbetsblast och basilika1
Skala rödbetorna och dela de stora i fyra delar. Sätt ett plastspett eller en tandpetare i rödbetorna. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten 30–45 min. 4 st stora rödbetor
Det går på ett par minuter. Koka rödbetorna. 5 dl blötlagda röda linser ( i blötlagd volym)2 rödbetor2 klyftor vitlök1 grönsaksbuljong1 msk soja kinesisk1 msk soja japansk5 cm finhackad purjo2 msk sesamfrönågra korn grönpepparannars svartpepparBlötlägg linser i någon timme. 2 rödbetor
Skala och riv potatis och rödbeta fint på ett rivjärn. Lägg rårakorna på tallrikar, bryt över getosten och garnera med krasse, valnötter, machésallad och lövtunna skivor av rå polkabeta och gulbeta
Skär bort och spara rödbetsblasten pårödbetorna. Mixa på puls några gånger. Värm de delade rödbetorna i ugn eller i stekpanna och vänd dem då i balsamico vinäger och kallpressad rapsolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.